WAT IS SORES?

Sores is een kaartspel  voor  verschrikkelijke mensen. In tegenstelling tot kaartspellen die je eerder hebt gespeeld, is Sores net zo verdorven en ongemakkelijk als jou en jouw vrienden.
Het spel is simpel. Elke ronde pakt één speler een gewaagde vraag van de stapel en beantwoord deze met de naam van een andere speler aan tafel. Daarna barst de discussie los. Sores kent eigenlijk geen winnaar, alleen verliezers.

SPELREGELS

Bij de start van het spel pakt iedereen pen en papier en worden de kaarten gesloten op tafel gelegd. De oudste speler begint en leest de bovenste vraag hardop voor aan de groep. De kaartspeler mag deze vraag alleen beantwoorden met de naam van een andere speler aan tafel.
Voordat het antwoord wordt gedeeld, schrijven de andere spelers het antwoord op dat zij verwachten dat de kaartspeler gaat geven. Als alle antwoorden gesloten op tafel liggen, deelt de kaartspeler zijn of haar antwoord met de groep. Spelers die de vraag goed hebben voorspelt krijgen een punt.
Degene die zijn verschrikkelijke vrienden het beste kent, en de meeste punten verzameld, wint Sores!

1-OP-1 OF MET EEN KLEINE GROEP?

Sores zou Sores niet zijn als je de spelregels niet zelf kon bepalen. Ben je met zijn tweeën of met een kleine groep?
Pak samen de kaarten eens één voor één van de stapel en roep zonder op elkaar te wachten de namen van je vrienden die er niet bij zijn. Héérlijk!